Детаљни резултати тестирања кандидата у првом и другом кругу селекције

Београд 3. април 2017. године – Сви кандидати који желе да провере свој резултат тестирања у првом и другом кругу селекције могу то учинити преко платформе којој могу приступити путем следећег линка: rs.totalassessment.net/testing/report.php. Кандидати који су учествовали само у првом кругу селекције за логовање на платформу треба да укуцају број мобилног телефона и ПИН код који су користили приликом полагања теста у првом кругу. Кандидати који су учествовали и у другом кругу селекције ће својим резултатима приступити уколико укуцају број мобилног телефона и ПИН код путем којег су приступили платформи за полагање у другом кругу селекције.

Продужен рок за попуњавање онлајн теста до среде у 16 часова

Београд 21. март 2017. године – Преко 5,000 кандидата је до сада урадило тест на сајту rs.totalassessment.net/testing. Како бисмо омогућили да што већи број кандидата заврши тестирање,  обавештавамо све кандидате да је рок за попуњавање онлајн теста продужен до среде 22. март у 16 часова. Свим кандидатима који нису урадили тест је данас послат подсетник путем СМС поруке. Уколико сте урадили тест, а стигао Вам је подсетник, молимо Вас да занемарите поруку у којој Вас подсећамо да тест урадите.

Молимо све кандидате који су добили позив за тестирање да започну полагање теста чим буду у могућности да би без проблема могли на време да заврше тест. Такође молимо све кандидате, који су се у наведеном року пријавили на конкурс, а нису добили позив путем СМС поруке или е-мејла, да нам се јаве како бисмо идентификовали проблем и решили га у најкраћем могућем року.

Молимо све кандидате да сачувају свој јединствени ПИН код јер ће то бити један од начина идентификације кандидата при објави листе резултата.

Подсећамо све заинтересоване да су пријаве за прву фазу пројекта затворене. Услед учестале комуникације са кандидатима који су тренутно у процесу селекције и полагања онлајн теста нисмо у могућности да одговоримо на све упите везано за другу фазу пројекта. Молимо све заинтересоване, који нам се јављају путем е-мејла, коментара и контакт форме, да прате веб страницу пројекта, рубрика Вести, у оквиру које ће по завршетку прве фазе моћи да пронађу релевантне информације везано за другу фазу пројекта.

За све детаље о онјалн тестирању, као и упутства за приступање онлајн платформи, молимо Вас погледајте рукрику Тестирање на веб страници пројекта: www.itobuke.rs/testiranje/.

Сутра у 23 часова крајњи рок за попуњавање онлајн теста

Београд 18. март 2017. године – Обавештавамо све кандидате да је рок за попуњавање онјалн теста уторак 21. март у 23 часова. Близу 4.000 пријављених кандидата је већ попунило тест. Овим путем позивамо све кандидате, који су добили позив на тестирању, да започну полагање теста чим буду у могућности како би сви несметано урадили тестове. Молимо све кандидате који нису добили позив путем СМС поруке или е-мејла да нам се јаве како бисмо идентификовали проблем и решили га у најкраћем могућем року.

Подсећамо све пријављене кандидате да ће ранг листа кандидата који су прошли у други круг селекције бити објављена у четвртак 23. марта. Молимо све кандидате да сачувају свој јединствени ПИН код јер ће то бити један од начина идентификације кандидата при објави листе резултата.

За све детаље о онлajн тестирању, као и упутства за приступање онлajн платформи, молимо Вас погледајте рукрику Тестирање на веб страници пројекта: www.itobuke.rs/testiranje/.

Почело онлајн тестирање

Обавештавамо све пријављене кандидате да је почело позивање за онлајн тестирање у оквиру првог круга селекције за учешће на курсу преквалификација у ИТ сектору.

Позивање се врши слањем СМС поруке на бројеве мобилних телефона који су остављени у пријавном формулару. СМС порука садржи линк за тестирање и ПИН код за стартовање онлајн платформе за тестирање. Кандидати који приликом пријављивања нису доставили број мобилног телефона, детаљне инструкције за полагање онлајн теста добиће путем е-мејл адресе. 

Линк ка платформи за онлајн тестирање је rs.totalassessment.net/testing.

Употреба платформе за тестирање је врло једноставна. Молимо све кандидате да пажљиво читају упутства на платформи. Уколико се у току тестирања прекине интернет или се тестирање прекине из неких других разлога, потребно је да се поново оде на линк из поруке и понови процедура уписивања ПИН кода. Тестирање ће се наставити тамо где је заустављено.

Рок за израду онлајн тестова је уторак 21.03.2017. у 23 часа. 

Молимо кандидате да сачувају ПИН код јер ћемо их користити при објави листе резултата у четвртак 23.03.2017.

Како приступити платформи за онлајн тестирање уколико сте инструкције добили путем СМС поруке?

Уколико сте добили СМС поруку са линком за тестирање и ПИН кодом, потребно је да урадите следеће :

  1. У адрес бар директно (не у претраживач) укуцајте линк из СМС поруке.
  2. Када Вам се отвори страница, упишите број телефона и ПИН код из поруке. Погледајте слику испод.

Молимо Вас да пажљиво пратите упутства и да број телефона унесете у правилном формату: 381631234567. Након укуцавања мобилног телефона у наведеном формату и ПИН кода који сте примили путем СМС поруке, приступићете платформи за полагање онлајн теста.

Како приступити платформи за онлајн тестирање уколико сте инструкције добили путем е-мејла?

Уколико сте инструкције за полагање онлајн теста добили путем е-мејла, то значи да у пријавном формулару нисте исправно унели Ваш број мобилног телефона или сте унели број фиксног телефона. Потребно је да урадите следеће:

  1. Кликнете на линк који Вам је послат у е-мејл поруци или директно у адрес бар (не у претраживач) укуцајте линк rs.totalassessment.net/testing.
  2. Када Вам се отвори страница, потребно је да укуцате исправан број мобилног телефона на који ће Вам онда стићи ПИН код.
  3. Након што Вам стигне ПИН код путем СМС поруке, неопходно је да ПИН укуцате у формурал на страници како бисте приступили онлајна платоформи.

У случају да сте након укуцавања линка у претраживач отишли на страницу TotalAssessment, потребно је да кликнете на опцију Testing и имаћете приступ платформи за тестирање. Погледајте слику испод.

Уколико имате тешкоће у приступу тестирању, платформи за тестирање можете да приступите и са овог линка: rs.totalassessment.net/testing.

У случају да морате да прекинете тестирање, најбоље је да то урадите између два теста. Није препоручљиво прекидати тестирање тамо где постоји ограничено време за задатке. Уколико ипак дође до наглог непланираног прекидања, сви одговори ће бити сачувани и приликом следећег уласка на платформу кандидат ће моћи да настави тест тамо где је стао имајући на располагању онолико времена колико је имао и пре прекида.

Подсећамо све кандидате да ће тестирању моћи да приступе само они који су се пријавили на конкурс Министарства државне управе и локалне самоуправе у наведеном року.

За све даље информације, молимо кандидате да редовно прате веб страницу пројекта, рубрике Вести и Тестирање.